2010. február 4., csütörtök

1. zöld tészta készítés

-az első recept bejegyzésem, nem készétel, hanem egy tészta fajta készítése. Mivel nem hiszem, hogy a kereskedelembe forgalomban levő zöld tészták, elvétve tartalmazhatnak spenótot, így én elkészítettem.
Néha napján készítünk, tészta féléket, a tészta gyártó masinát még anno 1990-ben Németországból szerezte be a család.
az elkészítése, egyszerű 50 dkg lisztel összegyúrunk 5 tojást, és 5 dkg apróra vágott spenótot (ez az 5 dkg spenót mennyiség már előfonnyasztott állapotban van). Ahogy összeállt, a massza, jelzem elég kemény massza, a géppel máris nyújthatjuk, és javaslom hogy a vágás előtt hagyjuk egy kissé szikkadni, mert akkor nem ragad össze, és könnyen szét válik, viszont túlságosan nem szabad megszárítani.
egy kis mintát be is mutatok, a zöld tésztáról.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése